شير اسب در قرقيزستان - *طبرستان(اولین وبلاگ استان گلستان - گرگان )*


   شير اسب در قرقيزستان   
با تشكر از دوستاني كه براي اين حقير پيام ارسال كردند يكي از مواد غذائي كه در بازارهاي اسياي ميانه بخصوص در قزاقستان و قرقيزستان بوفور يافت ميشود محصولات مربوط به اسب است اسب حيواني است كه در زمانهاي قديم توسط اين اقوام بعنوان دوست ، ياور و هميار در جنگها و شاديها و غمها بكار ميرفته است . انها از اسب استفاده هاي زيادي ميكردند بعنوان نمونه مغولها از گوشت ، شير و استخوان اسب براي دسته شمشير شان استفاده مينمودند اقوام اريائي اولين اقوامي بودند كه اين حيوان واقعا مفيد را تحت كنترل خود دراوردند. عليرغم رشد شهر نشيني درميان مردم ولي اسب هنوز نقش خود را در رژيم غذائي اين اقوام از دست نداده است مردم قرقيز همانند مردم قزاق از گوشت و شير اسب استفاده ميكنند.
طرز درست كردن شير اسب براي مصرف به شرح زير است اول شير را از اسب ميدوشند پس از ان ان را در يك ظرف مسطيل شكل و دراز چوبي ريخته و با اضافه كردن كمي پي گوسفند و مويز به ان در سه شبانه روز ان را گاه و بيگاه با يك دسته پهن چوبي ميگردانند تا بقول خودشان چربي شير از بين برود. نميتوان شير اسب را در وحله اول نوشيد زيرا بسيار مقوي است و ممكن است نوشيدن ان توليد درد سر كند . پس از سه روز شير ، اماده نوشيدن ميشود . قرقيزها معتقدند كه شير اسب براي امراض معدوي مفيد و موثر است همچنين به بيمار مبتلابه سرما خوردگي نيز شير اسب مينوشانند . اما طعم شير اسب نيز طعم خاصي است و شبيه طعم دوغ ترش ميباشد معمولا شير اسب را يا بصورت خالي يا با نون صرف ميكنند و ان را در اول غذا سرو ميكنند. البته هركس مزاج خاص خود را دارد. قرقيزها معتقدند كه ممكن است براي كسي كه براي اولين بار شير اسب مي نوشد طعم ان دلخواه نبوده ومضافا اينكه كمي حالت مست كنندگي به نوشنده دست دهد ولي در دفعات بعد اين حالت ديگر اتفاق نمي افتد شير اسب نسبتا نسبت به شير گاو گرانتر بوده و هم اكنون در بسته هاي پاستوريزه اي در دسترس مشتريان قرارميگيرد
از شما دعوت ميكنيم كه با نوشيدن ان كام خود را سيراب كنيد.
تا بعد به اميد دريافت نقدها وووو
لینک
Jamasp
جستجو در وب