گوشت اسب در قرقيزستان - *طبرستان(اولین وبلاگ استان گلستان - گرگان )*


   گوشت اسب در قرقيزستان   
يكي از مواد اصلي در رژيم غذائي اقوام قرقيز خوردن گوشت اسب است . اسبهاي ميان سالهاي 4 تا 5 داري گوشت خوشمزه ميباشند . انها گوشت اسب را در مواقع و مناسبتهاي مختلف صرف ميكنند. معمولا در هنگام عروسي و ضيافت ان از گوشت اسب استفاده نميكنندبلكه در موقع عزا و مرگ پدر يا مادر به مهمانان گوشت اسب ميدهند . همچنين پس از بناي ساختمان خانه مسكوني براي وليمه اسب را ذبح كرده و به مهمانان ميدهند.
ـــــــــــــ--------------
------------------------------
طرز كشتن و ذبح كردن اسب نيز همانند ذبح گاو است ابتدا دست وپاي ان را بسته و با خنجر و يا كارد تيز سرش را از بدن ان جدا ميكنند .بهترين جائي كه مصرف كنندگان گوشت اسب دوست دارند از ان تناول كنند قسمت ران و گوشت دست اسب است قرقيزها همه جاي اسب را نيز ميخورند مثل جگر و قلوه هاي ان. اما با كله و دست وپاي اسب نيز غذاي خوبي درست ميكنند بدين صورت كه گوشتها و مغز سر اسب را خورده و پس از ان پا و دست و كله اسب را انقدر در اب ميجوشانند كه تمام شيره ان بيرون بيايد پس از ان آب ان را در يخچال گذاشته و پس از انكه سفت شد با كارد ان را نصف كرده و مانند ژله ان را مصرف ميكنند. ------------------------------------------ــــــــــــــ
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اما اسب در قاموس و فرهنگ قرقيز نقش منحصر بفردي دارد همانطور كه گفتيم همه اعضاي اسب به مصرف ميرسد. طعم گوشت اسب نيز متفاوت با طعم گوشتهاي ديگر حيوانات ميباشدو ميگويند كه داراي بوي متفاوتي نيز هست همچنين كمي به شيريني ميزند
در مواقعي كه عروس و داماد به خانه بخت ميروند و پس از موافقت خانواده عروس با ازدواج داماد و خانواده ان براي مادرزن يك گوساله و براي پدرزن يك اسب هديه مياورند همچنين پس از ازدواج نيز مادرزن به داماد يك گوساله هديه ميدهد
انشالله شما نيز بي نصيب نمانيد.
ــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــ
-------------------------------------------------------------
منتظر نظرات شماييم
لینک
Jamasp
جستجو در وب